Ukrajinka umrla u Mostaru od AIDS-a radila i u Sloveniji

VLASNIK jednog bara u okolici Celja priznao je da je prije dvije godine za njega radila ukrajinska državljanka Olena Popik koja je prošlog tjedna umrla u bolnici u Mostaru od posljedica AIDS-a, ali tvrdi da je u to vrijeme imala potvrdu da nije HIV pozitivna.

"Ovdje je radila od travnja do kolovoza 2002. godine, ali je tada bila zdrava. Imala je potvrdu izdanu u Ukrajini da nije HIV-pozitivna", izjavila je u ponedjeljak za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV osoba predstavljena kao Jože Canko, vlasnik bara iz Dobrne u okolici Celja. On je tijekom razgovora s novinarima imao "maskirano" lice.

POP-TV tvrdi da u vezi sa spomenutim slučajem u Sloveniji nema panike koja je ovih dana prisutna u BiH i Srbiji, gdje je ukrajinska prostitutka također radila.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenski tabloidi i list "Delo" na svojim internetnim stranicama uz sliku pokojne Olene Popik preporučuju onima koji su s njom eventualno bili u spolnom kontaktu da se testiraju na HIV. Ni policija ni ministarstvo zdravstva nisu međutim objavili takve pozive jer takav način pozivanja na testiranje nije predviđen. U Sloveniji je prema službenim podacima trenutačno 150 osoba pozitivno na HIV, a AIDS se u međuvremenu razvio kod njih 36.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara