Sedamnaestogodišnja Amerikanka odustala od kemoterapije kako bi spasila bebu

Foto: Facebook

SEDAMNAESTOGODIŠNJA Amerikanka Jenni Lake, kojoj su liječnici dijagnosticirali tumor na mozgu, napravila je ultimativnu žrtvu - odustala je kemoterapije i svog života kako bi spasila život svoje nerođene bebe.

Naime, Jenni je prošle godine počela patiti od jakih migrena, a kada je u listopadu otišla na pregled, liječnici su joj dijagnosticirali rak. "Jenni je odmah pitala hoće li umrijeti. Doktori su joj odgovorili kako ima 30 posto šanse da preživi još dvije godine ako će ići na kemoterapije", kazao je Jennin otac, napomenuvši kako su joj liječnici rekli da nakon kemoterapije više neće moći roditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jenni je jako potresla ta spoznaja. Imala je sedmero braće i sestara i oduvijek je htjela biti majka", dodao je njen otac, prenosi Daily Mail. Iako su doktori Jenni kazali da neće moći ostati trudna, tijekom jednog pregleda ultrazvuk je pokazao kako je u desetom tjednu trudnoće. odmah je stavljena pred zid - hoće li pobaciti ili prestati s kemoterapijama.

Za Jenni ipak nije bilo dvojbe te je odlučila roditi. Tijekom trudnoće je bivala sve slabija te je na koncu i oslijepila. Kad je 9. studenog došla u bolnicu kako bi rodila, jednoj je medicinskoj sestri šapnula na uho: "Uspjela sam, napravila sam što sam morala, moja je beba sada sigurna". Dječaka po imenu Chad Michael rodila je mjesec dana prije svog 18. rođendana. Samo 12 dana poslije Jenni je umrla.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara