Umalo prodao tuđu kuću na Marjanu za milijun eura

Umalo prodao tuđu kuću na Marjanu za milijun eura

Foto: Index

SPLITSKA policija privela je 64-godišnjeg Mladena V., zvanog Radojica, zbog pokušaja prodaje tuđe kuće na Marjanu za milijun eura.

Mladen V. krivotvorio je isprave pravog vlasnika koji se nalazi u Njemačkoj te angažirao poznatu splitsku odvjetnicu, koju je također zavarao lažnim identitetom. 

Kupac kuće koja se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji iznad plaže Kašjuni trebao je postati bivši šibenski vaterpolist, no stvar je zapela prilikom ovjere ugovora u javne bilježnice. Radojica je po sklapanju ugovora trebao postati bogatiji za 100 tisuća eura kapare, no to se ipak nije dogodilo jer je bilježnica odbila ovjeriti ugovor. Navodno je nedostajala nekakva dokumentacija. 

Završili u zatvoru

U priču su se ubrzo uplela policija. Priveli su Radojicu koji je dosad već nekoliko puta odgovarao zbog prodaje tuđe imovine na Marjanu. Sve je priznao, nije ga briga. Tvrdi da je teško bolestan i da mu je ostalo još nekoliko mjeseci života.

Uz njega, priveden je i Marko G., zvan Brzi. Njega sumnjiče za pomaganje. Našli su mu i pištolj. Brzi tvrdi da nije znao ništa o prevari te da ga je Radojica angažirao kako bi mu bio fizička pratnja, odnosno, osiguranje za 100 tisuća eura kapare. Brzi je inače poznat iz slučaja pljačke banke u City Centru u Splitu. Na kraju je oslobođen, ali ne prije nego što je u zatvoru proveo više od dvije godine.

Obojici osumnjičenika određen je istražni zatvor zbog bojazni od ponavljanja djela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara