"Umjesto ljudi ispred politike, sad je logoraš iza politike"

HRVATSKO društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora priopćenjem se usprotivilo medijskim napisima o slučaju Zorana Šanguta upitavši uz ostalo novinara, misli li da je kao teški stradalnik zatočenjem u srpskim logorima trebao biti zbrinut ranije ili čekati 12 i više godina.

"Da li se netko od vas pitao je li dotični trebao biti zbrinut, kao teški stradalnik višemjesečnim zatočenjem u srpskim logorima. Moramo vas podsjetiti da je cijela država 1991. drhtala od straha za vrijeme srpske agresije, a more njih je u strahu nestajalo preko granice da se spase od siline JNA, a Šangut i ostali Vukovarci su nenaoružani dočekali JNA i Teritorijalnu obranu, doživjevši masakriranja, klanja i ubijanja, a potpom sve torture srbijanskih koncentracijskih logora. Nitko nije pisao o tim mladim ljudima koji su poslije logora krenuli i završili visoke škole i željeli što više dati u stvaranju nezavisne demokratske Republike Hrvatske." - navodi Društvo u priopćenju kojim reagira na pisanje "Večernjeg lista".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDLSKL smatra da je trebalo pisati o povjerenstvima koji rješavaju slučajeve invalidnosti ili o onima tko im je naredio da to obave, na takav ekspresni način kao u slučaju Šanguta.

Društvo zamjera ministrici Kosor način na koji je Šangut razriješen tvrdeći "da je sramotno što se ona otresla od svog tajnika na takav bezdušan način." - prenosi Hina.

"Ne možemo zaboraviti njen slogan čovjek ispred politike, a sad je u biti logoraš iza politike." - ističe HDLSKL.

Šangut je jučer podnio ostavku na mjesto tajnika kabineta ministrice Kosor nakon što je optužen da je u neuobičajeno kratkom roku dobio rješenje o povećanju postotka tjelesnog oštećenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara