Umrla poznata američka novinarka. Trump: Nikada me nije lijepo tretirala

Umrla poznata američka novinarka. Trump: Nikada me nije lijepo tretirala
Foto: Epa/YouTube ABC News

AMERIČKI predsjednik Donald Trump komentirao je jučer smrt poznate novinarke Cokie Roberts rekavši da "ga nikada nije dobro tretirala“, javlja CNN.

"Nisam je osobno upoznao. Ona me nikada nije lijepo tretirala, ali bih svejedno poželio sve najbolje njenoj obitelji. Bila je profesionalka, a to poštujem“, rekao je Trump novinarima.

Trumpov odnos s novinarima

Već je od prije poznat Trumpov napeti odnos s novinarskom strukom, pri čemu je on u više navrata opisao novinare kao "neprijatelje naroda". Njegov jučerašnji komentar povodom smrti novinarke, a posebice njegova pritužba na njen tretman, u velikoj su suprotnosti s ostalim sjećanjima i pohvalama rada etablirane novinarke.

Primjerice, Trumpov prethodnik, bivši američki predsjednik Barack Obama, rekao je za Roberts da je bila uzor mladim ženama u vrijeme kad profesijom još uvijek dominiraju muškarci.

“Bila je 40 godina konstanta u novinarstvu, informirala je glasače o važnim društvenim pitanjima i bila je mentorica mnogim mladim novinarima“, kazao je jučer Obama.

Rak dojke

Novinarka Cokie Roberts umrla je u 75. godini nakon komplikacija zbog raka dojke. Više od četiri desetljeća radila je na televiziji, radiju i u izdavačkim djelatnostima.

Karijeru je započela na ABC-ju kao suradnica na emisiji "Ovaj tjedan s Davidom Brinkleyjem", a kasnije je postala glavna politička komentatorica i analitičarka te televizijske mreže.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara