Umrla srpska glumica Sonja Savić

SONJA SAVIĆ, poznata srpska glumica, preminula je u 47. godini života sinoć u 22.30 sati u stanu svojih roditelja u Beogradu. Prema prvim informacijama, uzrok njezine smrti je predoziranje drogama, prenosi Press.

Njezinu smrt, kako saznaje Press, prijavio je dečko koji se u tom trenutku nalazio s njom u stanu. Hitna pomoć vrlo brzo je stigla, ali nesretnoj Savić pomoći više nije bilo. Ubrzo nakon toga došla je i sestra umrle glumice.

Hitna pomoć prekasno pozvana

"Dečko, koji je bio u stanu s umrlom glumicom, naveo je kako se Savić već oko 18.30 počela gubiti", kazao je neimenovani policijski izvor za Press i dodao kako je pomoć pozvao tek oko 22 sata, kad je prestala davati znakove života.

Djelatnici Hitne pomoći ušli su u stan koji je bio u potpunom kaosu. Navodno su na podu stana pronađene šprice pomoću kojih su se glumica i njen partner drogirali, a osim jednog improviziranog ležaja smještenog na podu, u stanu nije bilo nikakvog namještaja.

Posljednjih godina Savić se povukla u sebe te se sve manje bavila glumom, zapažanje je ljudi koji su je poznavali, a isti dodaju kako je i patila za svojom generacijom i članovima kultne rok grupe EKV, prenosi Blic.

Smatrala se zanemarenom i neshvaćenom

Sonja Savić rođena je u Čačku 15. listopada 1961. godine, a sa 16 godina debitirala je filmu "Leptirov oblak". Nagradu festivala u Veneciji dobila je za sporednu ulogu barske pjevačice u filmu Bore Draškovića "Život je lijep" iz 1985. godine.

Savić je tijekom devedesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća glumila u poznatim srpskim filmovima poput "Davitelj protiv davitelja", "Balkanski špijun", "Mi nismo anđeli", "Uvod u drugi život" i drugima. U novije vrijeme surađivala je sa slovenskim redateljem Janom Cvitkovičem, s kojim je snimila dva međunarodno uspješna filma: "Kruh i Mlijeko" te "Od groba do groba".

Glumila je i u popularnoj srpskoj televizijskoj seriji "Vratit će se rode", interpretirajući lik Darinke. Iako je njena filmska biografija bogata, s preko 50 snimljenih filmova, Savić je često smatrala kako je zanemarena i nedovoljno shvaćena na srpskoj kulturnoj sceni.

K.S.
Foto: Blic/Balkanmedia.com/Filmovi.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara