Umro čovjek po kojem je snimljen film Lorenzovo ulje

LORENZO ODONE čija je teška bolest živčanog sustava bila ekranizirana u filmu Lorenzovo ulje umro je jučer u dobi od 30 godina, 20 više nego što si mu liječnici predviđali.

Film koji je prikazao borbu njegovih roditelja koji su ga pod svaku cijenu željeli spasiti potresao je cijeli svijet te ostao u sjećanju svima koji su ga gledali. Lorenza je umro od upale pluća koju je pogoršala hrana koja mu je zapele u plućima. Počeo je krvariti i umro je prije nego što su došla kola Hitne pomoći. "Nije vidio ništa i nije mogao komunicirati, no bio je još s nama. Nije patio i to je najvažnije ", kazao je njegov otac Augusto Odone za AP.

Lorenzo je sa šest godina obolio od poremećaja ALD, bolest koju uzrokuje genetska mutacija neurološkog sistema. Liječnici su kazali njegovim roditeljima da će umrijeti za dvije godine. U filmu snimljenom 1992. godine njegove roditelje utjelovili su Nick Nolte i Susan Sarandon. Uspjeli su prikazati nadu i upornost roditelja koji su pokušavali svog sina izliječiti posebnim uljem kojeg znanstvenici dotad nisu odobravali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susan Sarandon je za tu ulogu bila za nominirana za Oscara. Augusto Odone planira pepeo svog sina pomiješati s pepelom svoje supruge koja je umrla prije 8 godina i pokopana je u New Yorku. Tada će, kaže, spakirati kovčege i preseliti se u rodnu Italiju.

J.M.
Foto: videodetective.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara