Umro i treći ozljeđeni u pucnjavi u Slavonskom Brodu

SINOĆ OKO 21,30 u brodskoj bolnici umro je i treći muškarac dovezen nakon ranjavanja u pucnjavi ispred ugostiteljskog objekta Millenium jučer popodne u samom središtu Slavonskog Broda.

Iako su nakon pucnjave ranjeni muškarci hitno prevezeni u brodsku bolnicu, gdje im je pružena pomoć, preminuli su od zadobivenih prostrjelnih rana. Dežurni liječnik na Odjelu reanimacije brodske bolnice dr. Mirko Duspara, kazao je kako su dvojica dovezana praktično mrtva.

Pokušali smo s reanimacijom koja je trajala više od pola sata, na žalost, nismo ih uspjeli vratiti. Svaki od njih je imao od osam do deset prostrjelnih rana tijelu, kazao je dr. Duspara. Od posljedica zadobivenih ozljeda u bolnici su jučer popodne preminuli Dragan Prgomet i Goran Begić, a oko 21,30 sati i treći ranjeni Željko Prgomet. Sva trojica su iz Slavonskog Broda, u dobi od 28 do 33 godne. Bili su sudionici Domovnskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na izvanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj rečeno je kako je do pucnjave došlo nakon verbalnog sukoba više osoba. Tri osobe osumnjičene za ovo kazneno djelo uhićene su i privedene u PU gdje je u tijeku kriminalistička obrada i rasvjetljavanje okolnosti. Riječ je o punoljetnim osobama iz Slavonskog Broda, kazao je voditelj Operativno-komunikacijskog centra Stjepan Colić. Od prije su poznate policiji zbog sudjelovanja u tučnjavama i nanošenju tjelesnih ozljeda.

Načelnik PU brodsko-posavske Mijo Kršić je potvrdio kako je s nekolicinom sudionika policija tijekom dana obavila razgovor zbog dojava o svađi.

"Mi smo imali određenih poziva i policijski službenici su poduzeli niz radnji. Međutim, tijekom obavljanja razgovora nismo došli do saznanja da je počinjeno bilo kakvo kazneno djelo osim dva prekršaja protiv javnog reda i mira. Nismo imali saznanja ni o posjedovanju vatrenog oružja niti nam je tko prijavio da te osobe posjeduju vatreno oružje. 

Slavonski Brod bio je pod pojačanim policijskim nadzorom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara