Umro je David Bowie

Umro je David Bowie

Foto: YouTube

SLAVNI glazbenik David Bowie preminuo je jučer, objavljeno je na njegovim službenim profilima na društvenim mrežama.

"David Bowie mirno je preminuo danas okružen svojom obitelji nakon hrabre 18-mjesečne bitke s rakom. Dok mnogi od vas dijele ovaj gubitak, tražimo od vas da poštujete privatnost njegove obitelji tijekom njihove žalosti", objavljeno je na Facebooku.

January 10 2016 - David Bowie died peacefully today surrounded by his family after a courageous 18 month battle with...

Posted by David Bowie on Sunday, 10 January 2016

Vijest o smrti na Twitteru je potvrdio i njegov sin Duncan Jones.

I dok u javnosti još uvijek nije službeno objavljeno od kojeg je tipa raka Bowie preminuo, Guardian je prije otprilike tjedan dana objavio da legendarni umjetnik boluje od raka pluća te da se upravo zbog toga već duže vrijeme skriva od očiju javnosti. Ta informacija, ipak, još nije potvrđena.

Bowie je preminuo svega dva dana nakon što je proslavio 69. rođendan u petak, 8. siječnja. Istog dana objavio je i novi album Blackstar.

Vijest o smrti legendardnog Bowieja na naslovnicama je gotovo svih svjetskih medija. BBC podsjeća da je Bowie posljednji koncert održao još 2006. godine u New Yorku. O njegovoj smrti pišu i LA Times, NBC, Sky News, Billboard, Telegraph, Independent, New York Times...

Prvi veliki hit bio mu je "Space Oddity" iz 1969. godine, a tijekom ranih sedamdesetih bio je poznat po svom alter egu Ziggy Stardust. Najveći uspon na glazbenoj sceni doživio je 1972. godine albumom "The Rise and Fall Of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars". Neki od njegovih najvećih hitova uključuju "Let's Dance", "Space Oddity", "Heroes", "Under Pressure", "Rebel, Rebel", "Life on Mars" i "Suffragette City".

Njegov posljednji album, izdan prije tri dana, među kritičarima je vrlo dobro prihvaćen. Bowie se pojavljivao i na filmu kao vrlo uspješan glumac, redatelj i vizualni umjetnik.

Bowie se prvi put oženio 1969. godine s Angelom Barnett. Njihov sin Zowie rodio se 30. svibnja 1971. Zowie je kasnije prvenstveno bio poznat kao Joe/Joey, premda mu je pravo ime bilo - Duncan Zowie Haywood Jones. Nakon osam godina razdvojenog života, odlučili su se rastati 8. veljače 1980. u Švicarskoj.

Bowie se drugi puta ženi 1992. somalijskim supermodelom Iman Abdulmajid. Bračni par Bowie 2000. godine dobiva kćer Alexandru Zahra Jones (koju zovu Lexi), a s njima živi i Imanina kćer iz prvog braka Zulekha. Obitelj povremeno živi na Manhattanu ili u Londonu.

> "Gledaj gore, u raju sam": Posljednji Bowiejevi stihovi oproštaj su čovjeka koji je znao da umire

> David Bowie i Iman: Bila je to ljubav na prvi pogled

> David Bowie, čovjek koji je pao na Zemlju

> Kako je David Bowie 1990. godine oduševio 50 tisuća heroja na Maksimiru

> Slavni šokirani naglim odlaskom Bowieja: "Glazba mu mnogo duguje"

> Vječni kameleon preminuo je nekoliko dana nakon izlaska novog albuma
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara