Umro osnivač Pink Floyda Richard Wright

KLAVIJATURIST legendarne skupine Pink Floyd i njezin osnivač, Richard Wright, umro je u dobi od 65 godina nakon teške bolesti. "Obitelj Richarda Wrighta sa velikom žalošću priopćuje kako je on danas umro nakon kratke borbe s teškom bolesti", kazao je njegov glasnogovornik i dodao kako obitelji traži razumijevanje medija i poštivanje njihove privatnosti u ovom teškom trenutku.

Samouki klavijaturist i pijanist Wright, članove benda, Roger Watersa i Nick Masona prvi je put upoznao u srednjoj školi. On je bio osnivač The Pink Floyd Sounda 1965. godine te prijašnjih inkarnacija te skupine, poput Sigme 6.

U ranim danima Pink Floyda, njega i Syd Barretta doživljavalo se kao muzičku pokretačku silu te skupine. Autor je i nekoliko pjesama legendarne skupine, a jedne od njegovih najpoznatijih pjesama su The Great Gig In The Sky i Us And Them, s albuma Dark Side Of The Moon iz 1973. godine.

Godine 1978. pokrenuo je i snimio solo projekt naziva Wet Dream. Tijekom snimanja albuma The Wall, odnos između njega i Waltersa postao je pretežak te on napušta skupinu. Jedini album Pink Floyda na kojem se on nije pojavljivao jest The Final Cut iz 1983. godine.

B.V.
Foto: wikimedia.org

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara