Umro Rand Brooks, glumac iz filma "Zameo ih vjetar"

RAND BROOKS, glumac koji je u filmu "Zameo ih vjetar" glumio nesretnog prvog supruga Scarlett OHara i prvi čovjek s kojim se Marilyn Monroe poljubila na filmu, umro je u 84. godini, objavili su u četvrtak njegovi prijatelji i obitelj.

Brooks se imao i sporednu ulogu u ciklusu "Hopalong Cassidy" vesterna i igrao Randyja Boonea u TV seriji iz pedesetih, "Avanture Rin Tin Tina". U šezdesetima se ostavio glume kako bi u predgrađu Los Angelesa ušao u biznis s kolima hitne pomoći.

Brooks je bio jedan od rijetkih živućih glumaca s važnijim ulogama u filmskom klasiku "Zameo ih vjetar" iz 1939.

Posljednjih godina javnosti je otkrio da mu je uloga u tom filmu zapravo bila mrska. Tumačio je Charlesa Hamiltona, južnjačkog časnika koji se oženi Scarlett OHara (Vivien Leigh), no prije odlaska u boj umire od ospica.

"Ta mi uloga nije pomogla u karijeri. Zapravo joj je samo cijelo vrijeme štetila", rekao je Brooks novinarima u povodu 50. obljetnice premijere filma "Zameo ih vjetar".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to tako glupa uloga. Moj lik je bio toliko zaljubljen da je to postalo mučno. Zbog te uloge uvijek sam igrao slične likove, postao sam šablonizirani glumac", dodao je on.

Brooks je izjavio da je toliko mrzio svoju ulogu u tom filmu da je te godine umjesto za "Zameo ih vjetar", u utrci za Oscara svoj glas dao filmu "O miševima i ljudima".

Brooksu je karijera mogla ići sasvim dobro - s njim se Monroe prvi put poljubila na filmskom platnu, bilo je to 1948. u njezinu prvom cjelovečernjem filmu "Dame iz zbora".

Glumačku karijeru ostavio je 1966. i osnovao tvrtku za hitnu medicinsku pomoć, koja je dobila ugovor s gradom Los Angelesom. Tvrtku je prodao 1995. i sa svojom drugom suprugom Herminom započeo novi život na ranču blizu Santa Barbare, gdje je uzgajao vrhunske trkaće konje.

"Volim glumu, ali mrzim biti glumac. Prevelik je pritisak javnosti, a ja sam prilično zatvorena osoba", rekao je Brooks 1989. godine
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara