Umro tinejdžer koji je ubio dva učenika u SAD-u. Nikome nije jasan motiv napada

Umro tinejdžer koji je ubio dva učenika u SAD-u. Nikome nije jasan motiv napada
Screenshot: YouTube/NBCLA

16-GODIŠNJAK koji je pucao na kolege u dvorištu srednje škole blizu Los Angelesa ubivši dvoje i ranivši troje njih, umro je u noći od ozljeda koje si je zadao a da nije otkrio što ga je nagnalo na takav čin.

Mladić identificiran kao Nathaniel Berhow pucao si je u glavu nakon napada u četvrtak ujutro, na svoj rođendan. Zajedno sa svojim žrtvama primljen je u bolnicu "u kritičnom stanju".

Umro je u petak malo poslije 15.30 (subota u 00.30 sati po srednjoeuropskom vremenu), rekle su za AFP službe šerifa losangeleškog okruga.

Što znamo o napadu?

Berhow je bio izviđač, introvertiran ali socijabilan, poznavao je oružje ali nije bio zaljubljenik u njega. Umro je, a da ga policija nije uspjela ispitati o njegovim motivima i nije ostavio pismo koje bi pomoglo da se rasvijetli taj čin.

"Znamo da je napad bio planiran, ali zasad ne znamo pojedinosti ni motiv", rekao je šerif losangeleškog okruga Alex Villanueva na tiskovnoj konferenciji prije njegove smrti.

"Koliko znamo, žrtve je izabrao nasumično. Nismo utvrdili nikakvu vezu osumnjičenika sa žrtvama" osim da su pohađali istu školu u Santa Clariti, gdje se tragedija dogodila, dodao je.

Ništa ne upućuje da bi motiv bio ideološke naravi i ne čini se da je napadač bio marginalac ni žrtva vršnjačkog nasilja, rekao je Villaneuva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara