Univerzalna dijagnoza dr. Mujkanovića je "prejeo si se" pa čak i kad te ugrize poskok!?

Tekst: I.M.
Foto: Miroslav Kiš/Cropix

VIŠE od 20 osoba se javilo kako bi nadležnima prijavilo svoja neugodna iskustva s liječnikom Esadom Mujkanovićem iz Otočca, kojeg se tereti da je prekršio Hipokratovu zakletvu jer je odbio pružiti adekvatnu liječničku pomoć pacijentu srpske nacionalnosti Bošku Radiću iz Vrhovina, koji je u Dom zdravlja Otočac dovezen sa simptomima moždanog udara. Ako je vjerovati pacijentima - univerzalna dijagnoza dr. Mujkanovića je "prejeo si se" - pa čak i onda kad te ugrize poskok!

> Liječnik iz Otočca odbio pomoći pacijentu s moždanim udarom jer je Srbin

Starici koju je zmija otrovnica prije godinu dana ugrizla na kućnom pragu, Mujkanović je rekao da joj nije ništa. "Izašla sam van iz kuće i poskok me je ugrizao za nogu. Kada su me susjedi dovezli liječniku Mujkanoviću pitao me što mi je i ja sam rekla: `Doktore, ugrizla me zmija`, a on mi je odgovorio: `Ma kakav poskok. Vi ste se previše najeli`. Valjda je do te dijagnoze došao kada je vidio da sam dobila proljev od straha jer zmija je bila velika i debela kao štap", ispričala je Jutarnjem listu 70-godišnja Marija Jelovac iz Vrhovina, kojoj je Mujkanović dao samo dao injekciju protiv tetanusa i ostavio je da leži u stacionaru.

"Kada se sjetim tih dana samo me je Bog spasio od smrti. Na moju sreću, kada je drugi liječnik došao i pitao me: `Što ti je bako?`, onda je po nozi i ugrizu koji je bio vidljiv rekao: `Vi morate hitno u Gospić, što vi radite ovdje`. Kada su me dovezli u bolnicu u Gospić liječnici su se čudili kako sam uopće živa. Dok sam ležala u stacionaru na jedno sam oko oslijepila, dva tjedna kasnije vratio mi se vid. Noga mi je trebala biti amputirana, ali ipak na kraju nije zahvaljujući liječnicima u Gospiću. Često mi danas pred oči dolaze te slike, posebno danas kada gledam ovaj slučaj da mi je današnja pamet tužila bih liječnika", dodala je starica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara