Univerzalna dijagnoza dr. Mujkanovića je "prejeo si se" pa čak i kad te ugrize poskok!?

Univerzalna dijagnoza dr. Mujkanovića je "prejeo si se" pa čak i kad te ugrize poskok!?

Tekst: I.M.
Foto: Miroslav Kiš/Cropix

VIŠE od 20 osoba se javilo kako bi nadležnima prijavilo svoja neugodna iskustva s liječnikom Esadom Mujkanovićem iz Otočca, kojeg se tereti da je prekršio Hipokratovu zakletvu jer je odbio pružiti adekvatnu liječničku pomoć pacijentu srpske nacionalnosti Bošku Radiću iz Vrhovina, koji je u Dom zdravlja Otočac dovezen sa simptomima moždanog udara. Ako je vjerovati pacijentima - univerzalna dijagnoza dr. Mujkanovića je "prejeo si se" - pa čak i onda kad te ugrize poskok!

> Liječnik iz Otočca odbio pomoći pacijentu s moždanim udarom jer je Srbin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starici koju je zmija otrovnica prije godinu dana ugrizla na kućnom pragu, Mujkanović je rekao da joj nije ništa. "Izašla sam van iz kuće i poskok me je ugrizao za nogu. Kada su me susjedi dovezli liječniku Mujkanoviću pitao me što mi je i ja sam rekla: `Doktore, ugrizla me zmija`, a on mi je odgovorio: `Ma kakav poskok. Vi ste se previše najeli`. Valjda je do te dijagnoze došao kada je vidio da sam dobila proljev od straha jer zmija je bila velika i debela kao štap", ispričala je Jutarnjem listu 70-godišnja Marija Jelovac iz Vrhovina, kojoj je Mujkanović dao samo dao injekciju protiv tetanusa i ostavio je da leži u stacionaru.

"Kada se sjetim tih dana samo me je Bog spasio od smrti. Na moju sreću, kada je drugi liječnik došao i pitao me: `Što ti je bako?`, onda je po nozi i ugrizu koji je bio vidljiv rekao: `Vi morate hitno u Gospić, što vi radite ovdje`. Kada su me dovezli u bolnicu u Gospić liječnici su se čudili kako sam uopće živa. Dok sam ležala u stacionaru na jedno sam oko oslijepila, dva tjedna kasnije vratio mi se vid. Noga mi je trebala biti amputirana, ali ipak na kraju nije zahvaljujući liječnicima u Gospiću. Često mi danas pred oči dolaze te slike, posebno danas kada gledam ovaj slučaj da mi je današnja pamet tužila bih liječnika", dodala je starica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara