UN-OV SINDIKAT ZA TEMELJITE ISTRAGE O AFERAMA U UN-U

Sindikat osoblja UNa izglasao je u petak zaključak u kojem se od glavnog tajnika Kofija Annana traži da bude oštriji u istragama skandala u koje su upleteni visoki dužnosnici UNa, no odbacio je navode da bi to moglo dovesti do glasanja o povjerenju čelnom čovjeku Svjetske organizacije.

U rezoluciji koju je prihvatilo 31-člano vijeće sindikata izražava se "duboka zabrinutost" zbog "trenda" da se oprašta visokim UN-ovim dužnosnicima umiješanim u skandale.

Vijeće također traži od Annana da javno objavi rezultate istrage o navodnim zloporabama čelnika UN-ove agencije za unutarnji nadzor.

UN je početkom godine otvorio istragu protiv njezina direktora Dileepa Naira nakon anonimne prijave u kojoj ga se tereti za protežiranje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Annan je prošlog mjeseca odbacio optužbe za seksualno uznemiravanje protiv šefa agencije za izbjeglice Ruuda Lubbersa procijenivši da bi one pale na sudu.

U ožujku je glavni tajnik razriješio dužnosti šefa sigurnosti UN-a, no nije prihvatio ponuđenu ostavku svojeg zamjenika zbog sigurnosnih propusta koji su prošle godine doveli do smrtonosnih bombaških napada na UN-ove urede u Bagdadu.

(Hina) xbcav ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara