UN-U NEDOSTAJE 2,25 MILIJARDI DOLARA ZA HUMANITARNE PROGRAME U 2004.

Vlade su donirale samo 700 milijuna dolara od ukupno 2,95 milijardi dolara koliko je UN tražio za provedbu humanitarnih programa u svijetu u 2004., rekao je u utorak UNov dužnosnik.

Jan Egeland, UN-ov koordinator za humanitarne programe, kaže kako su zemlje-donatori u 2004. godini dale manje sredstava za UN-ove programe nego u prethodne dvije godine.

"Humanitarna zajednica suočena je s manjkom od 2,25 milijardi dolara za provedbu svojih programa do kraja godine", rekao je Egeland nakon polugodišnje revizije humanitarnih aktivnosti i sredstava potrebnih za njihovo financiranje.

Upozoravajući kako bi moglo biti prekasno za mnoge žrtve koje ovise o humanitarnim programima, Egeland je istaknuo kako je "pravodobno i povećano financiranje nužno za uspješnu provedbu programa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Spomenutih 2,95 milijardi dolara UN je zatražio još u studenom, a taj je novac trebao pokriti osnovne potrebe približno 50 milijuna žrtava 25 kriza u Africi, Europi i Aziji.

Prošle je godine UN planirao poslati pomoć žrtvama sukoba i prirodnih katastrofa u mnogim afričkim i azijskim zemljama.(Hina) xdgk ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara