Uprava "Brodosplita" prihvatila povećanje plaća

UPRAVA "Brodosplita" prihvatila je danas zahtjev sindikata za povećanjem osnovne plaće od 3,3 posto, te je tako ispunila zakonsku obvezu prema kolektivnom ugovoru, priopćeno je iz Uprave splitskog brodogradilišta nakon dvosatnog sastanka s predstavnicima sindikata.

Sukladno današnjem dogovoru, povećanje osnovne plaće odnosi se na ovaj mjesec, što znači da će veće plaće radnici "Brodosplita" primiti u ožujku.

Predsjednik Nezavisnog sindikata "Brodosplita" Zvonko Šegvić, čiji sindikat okuplja tri tisuće od ukupno 4100 radnika brodogradilišta, prošloga je tjedna zaprijetio da će pokrenuti opći štrajk ako Uprava ne prihvati njihov zahtjev za povećanjem plaća utemeljen na odredbi kolektivnog ugovora koji to predviđa u slučaju povećanja troškova života i produktivnosti na navozima.

U međuvremenu je predsjednik Uprave "Brodosplita" Goran Vukasović poručio kako za štrajk nema razloga te da će se sastati sa sindikalcima kako bi se dogovorili o poštivanju odredaba kolektivnog ugovora.

Vukasović je nakon današnjeg sastanka izjavio da je "godina koja je pred Brodosplitom, godina krucijalnih promjena, u kojoj brodogradilište mora u hodu, i bez zastoja u ispunjavanju zacrtanih poslovnih ciljeva, restrukturirati brodogradilište".

Dodao je i kako "poslovodstvo Brodosplita poduzima sve da u okviru postavljene vizije i strategije održi i postupno unaprijedi postojeće poslovanje te time omogući izglednu egzistenciju obiteljima zaposlenika".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara