Uprava Coca-Cole: Sudska odluka u skladu je s našim očekivanjima

UPRAVA tvrtke CocaCole Beverages Hrvatska priopćila je danas da je odluka Županijskoga suda o zabrani štrajka u toj tvrtki u skladu s njihovim očekivanjima te da se nada da će Sindikat i 140 zaposlenika koji su sudjelovali u nezakonitu štrajku poštivati tu odluku i omogućiti nastavak redovita poslovanja tvrtke.

Uprava i dalje nudi stimulativnu otpremninu od 6400 kuna po godini staža uz 40.000 kuna bruto bonusa svim radnicima koji odustanu od ometanja poslovanja, a zadnji rok za njezino prihvaćanje je sutra ujutro u 10 sati.

Ponuda, međutim, za povoljan otkup kamiona više ne vrijedi, osim za radnike koji su tu ponudu već prihvatili.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe se da su članovi Uprave izvijestili radnike koji su sudjelovali o štrajku o ponudi i roku za njezino prihvaćanje te da će radnici koji ponudu ne prihvate do navedena roka biti suočeni s mogućnošću izvanrednoga otkaza. Jer, navodi se, zbog njihovih postupaka tvrtki i zaposlenicima koji nisu bili u štrajku uskraćeno je pravo na rad i nanesena znatna šteta.

Zagrebački Županijski sud zabranio je danas štrajk u Coca-Coli Beverages Hrvatska jer štrajk nije bio propisno najavljen, počeo je prije nego je dovršen postupak mirenja i provodi se nedopuštenim sredstvima. Inače, samo jedan od spomenutih triju razloga dostatan je za zabranu štrajka.

Kako je najavio predsjednik Samostalnoga sindikata Coca-Cole Marijan Sokačić, Sindikat će nakon savjetovanja s pravnim stručnjacima danas odlučiti hoće li nastaviti štrajk i hoće li se u roku od osam dana žaliti Vrhovnom sudu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara