Uprava ˝Croatia busa˝ najavila novi pokušaj deblokade kruga tvrtke

UPRAVA ´Croatia busa´ najavila je za sutra novi pokušaj deblokade glavnog ulaza u tvrtku koji skupina nezadovoljnih radnika zbog navodnih nezakonitih radnji uprave blokira već više od mjesec dana.

´Sutra bi trebalo biti sudsko izvršenje privremene mjere kojom se nalaže deblokada porte ´Croatia busa´ te izvođenje 30-ak zapriječenih autobusa iz kruga tvrtke´, navodi se u priopćenju koje je potpisao zamjenik člana uprave Trpimir Sulić.

Predstavnici dvaju sindikata, koji podržavaju nezadovoljne radnike, rekli su novinarima da će pokušaj deblokade ulaza u tvrtku završiti kao i prethodni, kada su prosvjednici bez otpora dopustili policiji da ukloni autobuse s ulaza, da bi ih, nakon odlaska sudskog izvršitelja, vratili na staro mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Četrdesetak prosvjednika blokiralo je 5. studenoga ´Croatia bus´ tražeći smjenu sadašnje uprave i imenovanje nove, koja će voditi tvrtku do završetka sudskih postupaka koji se zbog navodnih malverzacija vode protiv bivšeg direktora Leona Sulića.

Oni optužuju Sulića za niz nezakonitosti, poput poslovanja na crno, utaje poreza, iznošenja 60 milijuna maraka iz tvrtke i nezakonitog preuzimanja njihovih dionica, kao i podizanja kredita u osobne svrhe.

Uprava odbacuje optužbe, tvrdeći da je većina zaposlenih zadovoljna stanjem u tvrtki, te da zbog manje skupine ´pobunjenika´, koji su nelegalno blokirali tvrtku, ´Croatia bus´ trpi ogromne gubitke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara