Upravi za informatiku Ministarstva znanosti predan certifikat ISO 9001:2000

CERTIFIKAT ISO 9001:2000 za sustav upravljanja kvalitetom za Upravu za informatiku Ministarstva znanosti i tehnologije uručio je danas Diani Šimić, pomoćnici ministra znanosti za informatiku, predstavnik norveške certifikacijske kuće Det Norske Veritas Krešimir Paliska.

Na prigodnoj svečanosti u Ministarstvu znanosti i tehnologije Krešimir Paliska posebice je istaknuo veliki entuzijazam koji su iskazali zaposlenici Uprave za informatiku Ministarstva tijekom prosudbe.

Čestitajući Upravi za informatiku na dobivenomu certifikatu Paliska je ustvrdio da se za to svi uključeni u projekt trebali doista potruditi. Podsjetio je da su isti certifikat već dobili Ministarstvo pomorstva, prometa i veza, Uprava za financije Ministarstva unutarnjih poslova te Ministarstvo obrt, maloga i srednjeg poduzetništva.

Pomoćnica ministra za informatiku zahvalila je za iskazano strpljenje i trud zaposlenicima Uprave kojoj je na čelu, ali i svim kolegama u Ministarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zamjenik ministra znanosti Zdenko Franić objasnio je da bi se sadržaj certifikata ISO 9001:2000 mogao najjednostavnije sažeti u šest riječi - piši što radiš i radi što piše.

Odnosno, dodao je, riječ je o jednostavnomu transparentnom sustavu koji uspostavlja proceduru i tako u najvećoj mogućoj mjeri izlazi u susret korisnicima, tj. građanima.

Ali, upozorio je Franić, certifikat nije dan jednom zauvijek već se može i izgubiti ako se ne budemo pridržavali tražene kvalitete. Kao zanimljivost iznio je i podatak da Hrvatska ima najveći broj certificiranih ministarstava u Europi.

Nazočni ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego istaknuo je da je Ministarstvo znanosti i tehnologije prionulo reorganizaciji rada kako bi ga uskladilo s najvišim europskim normama.

Pisana potvrda koju je o tomu dobila Uprava za informatiku, nada se Flego, tek je početak i prvi korak u reorganizaciji državne uprave.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara