Upucani migrant je u životnoj opasnosti. Operiran je u riječkoj bolnici

Upucani migrant je u životnoj opasnosti. Operiran je u riječkoj bolnici
Ilustracija: Armin Durgut/PIXSELL

Migrant koji je u subotu ozlijeđen tijekom policijskog postupanja na području Gorskog kotara operiran je ali je u stanju opasnom po život pa je i dalje na intenzivnom liječenju, doznaje se u nedjelju iz riječkog Kliničkog bolničkog centra.

"Pacijent je zaprimljen na hitni operativni zahvat zbog prostrijelne rane u predjelu prsnog koša i trbuha. Njegovo stanje je opasno po život te se nadalje provode mjere intenzivnog liječnja," naveli su iz bolnice.

Podsjetimo, pri postupanju policijskih službenika, koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, u subotu kasno popodne na nepristupačnom području Gorskog kotara došlo je do ozljeđivanja jednog stranog državljanina za kojeg se sumnja da nezakonito boravi na području Hrvatske, javili su iz MUP.-a.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je kasno sinoć da je migrant, koji je popodne ozlijeđen tijekom policijskog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija na području Gorskog kotara, zadobio težu ozljedu te je prevezen u riječku bolnicu gdje su ga operirali.

"Danas oko 17 sati hrvatska policija je postupala, kao i svaki dan, u zaštiti državne granice, odnosno u sprječavanju prolaska ilegalnih migranata preko teritorija Republike Hrvatske, u blizini Tuhobića, odnosno 5 kilometara od prve ceste, na nepristupačnom terenu, prema skupini migranata. Policijski službenici su sprječavali prelazak skupine, koja se najvjerojatnije željela dokopati Slovenije, a u tom postupanju je jedan migrant ozlijeđen," rekao je ministar jučer.

Vjerojatno je upucan

Prema do sada prikupljenim saznanjima, vjerojatno je došlo do ozljeđivanja zbog uporabe vatrenog oružja. Po tome će, kazao je ministar, postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo, koje će provesti očevid. Uz to, glavni ravnatelj policije uputio je u Rijeku stručni tim Ravnateljstva, jedan dio tog tima je večeras došao, a drug dio tima, u kojem će biti zastupljene sve relevantne linije rada hrvatske policije, će doći sutra, tako da ćemo imati više informacija, kazao je ministar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara