Uragan Nate stigao do Amerike, evakuirani dijelovi New Orleansa

Uragan Nate stigao do Amerike, evakuirani dijelovi New Orleansa

Screenshot: CBS

SREDIŠTE uragana Nate je u subotu u ponoć došlo do obale Mississippija, izvijestio je Američki nacionalni centar za uragane (NHC).

Oluja je došla iz smjera istočno od New Orleansa s vjetrovima maksimalne brzine od 140 km na sat, izvijestio je centar. Nate će se, očekuje se, okrenuti u smjeru sjever-sjeverozapada, a zatim na sjeveroistok s povećanjem brzine kretanja tijekom idućih nekoliko dana. U nedjelju ujutro će Nate vjerojatno postati tropska oluja, izvijestio je NHC.Ta je oluja već odnijela 25 života u središnjoj Americi. Najviše je žrtava bilo u Nikaragvi, gdje je poginulo 11 ljudi, a sedam se smatra nestalima.

Najveća opasnost prijeti zbog podizanja razine mora


U Kostariki je poginulo osam osoba, a 17 se osoba vodi kao nestalo. U prvim satima nedjelje Nate je  pogodio američko tlo. Stoga su vlasti grada New Orleansa odlučile evakuirati žitelje prigradskih naselja koja nisu obuhvaćena protupoplavnim sustavima. Najveća opasnost ovog uragana nisu kiše, već jaki vjetrovi i podizanje razine mora. Stanje uzbune zbog dolaska Natea proglašeno je i u većem dijelu Floride te državama Alabama, Louisiana i Mississippi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara