Ured Janice Kostelić pomiješao pulsku Arenu i rimski Koloseum

Ured Janice Kostelić pomiješao pulsku Arenu i rimski Koloseum
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

PROMIDŽBENI plakat za završnicu Europskog tjedna sporta u pulskoj Areni tiskan je s fotografijom rimskog Koloseuma.

Velika završnica ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta preseljena je iz Zagreba u Pulu. Nakon cjelotjednog programa koji će se održavati u raznim zagrebačkim fitness centrima, vrtićima, školama i ponekim tvrtkama, u subotu će se u Areni održati besplatno vježbanje pod zvijezdama s početkom u 20 sati.

Državni ured za sport: Plakat je napravio neovisni dizajner

Zašto je došlo do gafa s tiskanjem pogrešnog plakata? Glas Istre pitao je Državni ured za sport na čijem čelu je proslavljena hrvatska skijašica Janica Kostelić.

"Iznimno nam je žao da je došlo do ove greške, međutim stvarno ne našom krivnjom. Naime, sve vizuale nam je radio neovisni dizajner koji kupuje fotografije na legalnim platformama koje ih nude. Kao što znate, slike koje su zaštićene autorskim pravima nije moguće koristiti. Kako je on u internetskom servisu za kupnju fotografija upisao Arena Pula, dobio je sliku koju smo stavili. A ova je odabrana jer smo tražili da bude u noćnoj verziji", rekla je Marija Crnković, voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i EU fondove Državnog ureda za sport.

Crnković je dodala kako Ured "stvarno nije primijetio da je u pitanju rimski Koloseum i da je autor fotografije na kraju vjerojatno napisao ključne riječi uz fotografiju".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara