Uređenje Bjelolasice stajalo bi kao pola uređenja Sljemena

Uređenje Bjelolasice stajalo bi kao pola uređenja Sljemena

ZA SAMO 40 posto novca koji je uložen u uređenje Sljemena od Bjelolasice se mogao stvoriti vrhunski sportsko-poslovni centar, a iako je bivša vlada prihvatila plan razvoja Bjelolasice, Sanaderova Vlada odbila je takav potez ustvrdivši da za takvo što jednostavno nema novaca, piše Vjesnik.

Direktorica direkcije za tržišne komunikacije Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica, Jasna Bratulić, izjavila je da "ne zna kako dalje". Bjelolasica je, naime, smještena na idealnoj poziciji za razvoj zimskog turizma, naročito nakon izgradnje autoceste Zagreb-Split, ali nedostaje državne potpore.

Bratulić kaže kako u dosadašnjem dijelu sezone nisu imali niti jedan skijaški dan, nedostaju topovi za umjetni snijeg, a skijalište je bez vode. Prema procjenama Elektroprojektnog zavoda, uređenje skijališta na Bjelolasici stajalo bi oko 21 milijun kuna, dok bi za uređenje nove dvorane i kompleksa bazena valjalo izdvojiti dodatnih 83 milijuna kuna.

"Izmišljamo svašta, samo da bismo privukli goste. Prave stvari nisu pokrenute. Ovako samo preživljavamo." - izjavila je Bratulić, pa dodala kako su procjene Elektroprojektnog zavoda "korektno procijenjeni iznosi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da se u Bjelolasicu uloži 110 milijuna kuna, Hrvatska bi imala prvorazredan centar gdje bi bile pokrivene sve tržišne skupine." - tvrdi Bratulić.

Uređenjem Bjelolasice hrvatski sportaši ne bi više morali odlaziti u inozemstvo na pripreme, budući da bi ih tamo čekao kompleks bazena, velika sportska dvorana, prostor za liječilišnu i hidroterapijsku terapiju, prostor za fitness, dvorana za teretanu i trim, sve naravno uz pripadajuće svlačionice i praonice. Dijagnostički i rehabilitacijski centar, welness centar, dvorana za sprint, kuglana i garaža za 46 osobnih automobila, kao i hotel s 50-ak kreveta – sve navedeno moglo bi se izgraditi na Bjelolasici za 110 milijuna kuna, otprilike polovica novca koja je uložena za uređenje Sljemena.

Iako nema sumnje da je održavanje Svjetskog kupa na Sljemenu odlična promocija za Hrvatsku, potencijal Bjelolasice kao turističkog centra neusporediv je s malenim potencijalom Sljemena, pa se tako postavlja pitanje opravdanosti raspodjele državnog odnosno gradskog novca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara