Uređuje se dom za saborske zastupnike vrijedan 13 milijuna kuna

POČETKOM rujna započet će uređenje restaurirane zgrade u Demetrovoj ulici 15, koja će biti pretvorena u svojevrsni dom za 70 saborskih zastupnika. Uređenje radnog prostora površine 1500 kvadratnih metara porezne će obveznike stajati 13 milijuna kuna, piše Večernji list.

Naime, u zgradi Sabora svoje kancelarije imaju "samo" predsjednici radnih tijela, te predsjednik i potpredsjednici Sabora, dok su ostali zastupnici smješteni u klubovima zastupnika. U novouređenoj zgradi većina će zastupnika imati vlastite sobe, a mali dio njih u sobi će biti smješten s "cimerom".

Planom uređenja zgrade u Demetrovoj 15 predviđeno je 40 ureda opremljenih tipskim namještajem, tri dvorane za sastanke, kafić i čajna kuhinja.

Veliki troškovi radova djelomično su posljedica otkrivenih problema s vlagom u podrumu zgrade, pa će tako samo na sanaciju tog problema biti utrošeno milijun kuna. Još 300,000 kuna otići će na sanaciju restauraciju stropa na prvom katu.

Jedna od novina koje će dočekati saborske zastupnike u rujnu biti će i kartična evidencija zastupnika. Svaki će zastupnik dobiti evidencijske kartice, koje će provlačenjem kroz čitač precizno bilježiti u koliko su sati ušli u zgradu Sabora, te kada su izašli. Uvođenje sustava kartične evidencije stajat će dodatnih 400,000 kuna, a planira se i kupnja još 35 laptopa za saborske zastupnike.

(Foto: Večernji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara