Uredništvu "Hrvatske riječi" u Srbiji prijetilo se klanjem

UREDNIŠTVO "Hrvatske riječi", jedinog tjednika na hrvatskom jeziku u Srbiji, dobilo je u petak popodne četiri prijeteće telefonske poruke, izjavio je u subotu direktor i urednik lista Zvonimir Perušić.

"U poruci nam se među ostalim prijetilo klanjem", rekao je Perušić i dodao kako se najvjerojatnije radi o mlađem muškarcu.

Urednik ističe kako ne vjeruje da se iza prijetnje kriju velike opasnosti "jer oni koji anonimno telefonski prijete nisu hrabri i kadri učiniti bilo što", ali se time ipak unosi nervoza i zebnja među ljude koji u tjedniku rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vjerujem da je rad i pisanje Hrvatske riječi povod za ovakve napade jer ono što objavljujemo apsolutno nije na liniji bilo kakvog izazivanja incidentnih situacija", rekao je Perušić.

Ovaj događaj on nije želio povezati s nedavnim napadom na hrvatske diplomate u Beogradu, ali je činjenica, dodao je, da postoje nekakve tenzije koje dovode takvih situacija.

Uredništvo "Hrvatske riječi" prijetnjama je bilo izloženo i prije dvije godine kada im je muški glas poručio da će "svi biti pobijeni ukoliko izađe još jedan broj lista".

List je nastavio redovito izlaziti, a urednik navodi kako se to neće promijeniti ni nakon novih prijetnji. Subotička policija, koja je pozvana odmah nakon novih prijetećih poruka, još nije otkrila osobu odgovornu za prijetnje upućene prije dvije godine.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara