URSH osuđuje nasilje zaštitara nad radnicima PPK Valpovo

UDRUGA radničkih sindikata Hrvatske (URSH) u današnjem je priopćenju oštro osudila nasilje zaštitara nad radnicima PPK Valpovo, reagirajući na prekjučerašnji sukob djelatnika tvrtke "Borbaš security" i radnika u tom poljoprivrednom kombinatu.

"URSH osuđuje nasilje Borbaševih zaštitara nad radnicima jer smatra da bez obzira na visoke tenzije u tom poduzeću, pravo radnika na izražavanje mišljenja ne može biti razlogom divljačkoj reakciji zaštitara", kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
URSH osuđuje bilo kakve pokušaje prijetnji, pritisaka i ucjena prema radnicima, a zbog posljednjih valpovačkih događaja poziva sve sindikate na solidarnost i zajedničko suprotstavljanje napadima na radnike.

U fizičkom sukobu radnika Valpova i zaštitara tvrtke "Borbaš" ozlijeđeno je deset osoba, od čega sedmorica radnika i trojica zaštitara.

Po tvrdnjama radnika, do sukoba je došlo kada je tridesetak zaštitara pokušalo nasilno ući u dvorište tvrtke u čemu su ih spriječili radnici koji brane ulazak u tvrtku novom predsjedniku Nadzornog odbora Ivi Brzici, tvrdeći da je nezakonito stekao dionice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara