URSH osuđuje otpremnine od 1,5 milijun kuna u Ini

U POVODU napisa u tisku da su petorici smijenjenih članova Uprave Ine ponuđene otpremnine od po 1,5 milijuna kuna Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) uputila je danas Vladi otvoreno pismo u kojem to oštro osuđuje kao "još jedan primjer manipulacije i pljačke menadžera tvrtki u državnom vlasništvu".

URSH traži od Vlade brzu reakciju i javno očitovanje što će poduzeti kako bi spriječila "besramnu javnu pljačku" u INA-i.

"U državi bijede i siromaštva ponašanje državnog monopolista Ine je nemoralno, a ceh milijunskih otpremnina platit će ponovo građani kroz nerealnu Ininu maržu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok obični građani svakodnevno ostaju bez posla, plaće i otpremnina, dotle pojedini menadžeri, državni dužnosnici i tajkuni privatizacijske pljačke i dalje besramno uzimaju i bogate se na nemoralan način, uz pomoć propisa i Zakona. Kako i ne bi, kad imaju primjer u oslobađajućim presudama bivšim akterima privatizacijskih pljački, tvrdi sindikat.

"Izgleda da hrvatsko pravo postaje jedinstveno u svijetu - što više kradeš, manje si kriv - pa neki od sumnjivaca koji su oštetili Inu, sada traže milijunsku otpremninu, iako ne bi voljeli da priča izađe u javnost".

Izostanak reakcije Vlade u ovom i sličnim slučajevima URSH će smatrati prešutnim davanjem "zelenog svjetla" raznim oblicima pljačke u Hrvatskoj, što će biti pokretanje Hrvatske - ali deset godina unazad, ističe se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara