URSO: Hrvatsko članstvo u EU rješava problem esula

ZAMJENIK talijanskog ministra produktivnih aktivnosti Adolfo Urso izjavio je u srijedu u Zagrebu da će ulazak Hrvatske u Europsku uniju ubrzati rješenje problema esula.

"Nadam se da će europske integracije omogućiti rješenje toga problema... i ispuniti očekivanja esula", rekao je Urso nakon sastanka s hrvatskim ministrom za europske integracije Nevenom Mimicom.

Dodao je da je u razgovoru s hrvatskim dužnosnicima stekao dojam kako postoji "svijest da se taj problem riješi u zajedničkoj europskoj kući".

Po njegovim riječima, talijanska vlada daje punu podršku hrvatskoj kandidaturi za članstvo u EU-u, a talijansko predsjedanje Unijom od početka srpnja bit će odlučujuće za priključenje Hrvatske.

Mimica je rekao da je ohrabren talijanskim razumijevanjem hrvatskih potreba i spremnošću Italije da konkretnom bilateralnom pomoći podupre hrvatsko priključenje do 2007. godine.

Urso i Mimica razgovarali su o konkretnoj suradnji obalnih gradova, ribarskih zadruga, infrastrukturnim projektima i pomoći Italije u zakonodavnim reformama u Hrvatskoj.

Talijanski dužnosnik ranije se sastao i s potpredsjednikom Vlade Slavkom Linićem, koji smatra da treba jačati robnu razmjenu i razmjenu kapitala između dviju zemalja.

Urso je istaknuo da talijanske tvrtke pokazuju veliki interes za suradnju s hrvatskim tvrtkama i za ulaganje u Hrvatsku, osobito u metalsku i tekstilnu industriju, industriju kože i obuće, namještaja i turistički sektor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara