Uručene godišnje nagrade HDLU-a

GODIŠNJE nagrade Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) za 2003. godinu dodijeljene su danas na svečanosti u Staroj gradskoj vijećnici.

Godišnju nagradu HDLU-a - nagradu za životno djelo dobila je vodeća hrvatska slikarica i grafičarka Nives Kavurić Kurtović, nagradu za najbolju izložbu u protekloj godini grafičarka Nevenka Arbanas, a nagradu HDLU-a za mladog umjetnika dobila je Gordana Bakić.

Član ocjenjivačkog suda akademik Tonko Maroević rekao je da je slikarski opus Nives Kavurić Kurtović materijaliziran i konkretan u raznim tehnikama i na različitim podlogama, iznimno koherentan i nezamjenjivo osoban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Aktualnost njezine umjetnosti ponajprije je u snazi i živosti njezinih znakova, u neponovljivoj likovnoj formulaciji trajanja i sudbine koju povijest već prepoznaje i vrijeme joj neće nauditi, ocijenio je, uz ostalo, Maroević.

Za izložbu Nevenke Arbanas, koja je ove godine bila postavljena u galeriji Forum, Maroević je rekao da je ona odabrala grafički medij kao mogućnost najcjelovitijeg ostvarivanja svojih imaginativnih darova kolorističke osjetljivosti i linearne preciznosti.

Nagrađena umjetnica Gordana Bakić (1972.) diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi Zlatka Kesera. Izlaže punih desetak godina. Njezino stvaralaštvo, prema ocjeni Vanje Babića, člana ocjenjivačkog suda, obilježeno je interesom za različite likovne medije poput slikarstva, crteža i ambijentalnih instalacija.

Umjetnicima je, u ime pokrovitelja, nagrade uručila predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Morana Paliković Gruden.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara