USKOK istražuje privatizaciju dijalize u Općoj bolnici "Sveti Duh"

URED za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) pokrenuo je istragu i od ravnatelja Opće bolnice "Sveti Duh" zatražio dokumentaciju o privatizaciji odjela bolničke dijalize 2002. kako bi se utvrdilo da li su ugovori o privatizaciji potpisani na štetu bolnice.

Ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer potvrdio je Hini da je istraga pokrenuta na osnovu informacija iz medija u kojima je ravnatelj bolnice "Sveti Duh" Mladen Bušić ustvrdio da je Poliklinika "Sveti Duh 2" svojim poslovanjem u godinu i pol oštetila bolnicu za 30 milijuna kuna.

U USKOK-u kažu da će o daljnjim koracima odlučiti nakon provjere dokumentacije.

IZ USKOK-a su podsjetili da je taj Ured već ranije proveo opsežnu kriminalističku obradu o osnivanju Poliklinike i početka njenog rada te da je utvrđeno kako ne postoji osnovana sumnja da je počinjeno nekakvo kazneno djelo.

Ravnatelj Opće bolnice "Sveti Duh" Mladen Bušić nedavno je izjavio da će Upravno vijeće bolnice pokrenuti postupak o otkazivanju ugovora s vlasnikom Poliklinike tvrtkom Danel, zbog nastale štete za bolnicu, o čemu će izvijestiti i vlasnika bolnice - Grad Zagreb.

Predsjednik Upravnog vijeća Poliklinike "Sveti Duh 2" i predstavnik nizozemsko-izraelskog investicijskog fonda Danel koji je 90-postotni vlasnik Poliklinike Ran Fuchs rekao je da su u Polikliniku uloženi milijuni kuna, te da je priča o šteti od 30 milijuna kuna izmišljenja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara