USKOK podigao optužnicu protiv 11 osoba među kojima je troje iz Srbije i Crne Gore

ODSJEK USKOK-a u Osijeku podigao je danas optužnicu na Županijskom sudu protiv 11 osoba zbog udruživanja za počinjenje teških krađa (automobila i radnih strojeva) i krivotvorenje isprava.

Optužnica je podignuta protiv osam hrvatskih državljana, od 1971. do 1982. godišta, i troje državljana Srbije i Crne Gore (1972.,1976. i 1972. godište).

Osobe, organizirane u skupinu, od srpnja 2004. do lipnja prošle godine u Slavonskom Brodu, Donjim Andrijevcima, Osijeku, Puli, Vinkovcima, Zagrebu, Rovinju i Poreču ukrale su ukupno 14 osobnih automobila više i visoke klase, kao i radne strojeve, ukupne vrijednosti oko 2 milijuna i 700 tisuća kuna, objavljeno je na web stranici Uskoka.

Otuđena vozila prebacivali su nakon "garažiranja" u Vukovaru preko tzv "zelene granice" na područje Srbije i Crne Gore, gdje su ih s drugim nepoznatim osobama prodavali. Organizator skupine, hrvatski državljanin (1980. ), nalazi se u bijegu i za njim je Županijski sud u Osijeku raspisao tjeralicu. Drugi organizator skupine, državljanin Srbije i Crne Gore, nalazi se u pritvoru kao i još dva pripadnika skupine dok je jedan na izdržavanju zatvorske kazne. Tjeralica je raspisana i za još jednim hrvatskim državljaninom.

Ostali optuženici brane se za slobode.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara