USKOK podigao optužnicu protiv poreznika uhićenih u akciji "Pohlepa"

Tekst: J.C.
Foto: Ilustracija

PROTIV voditelja ispostave Porezne uprave Beli Manastir Zdravka Roškara i dvojice poreznih inspektora, Dragana Grubišića i Nedjeljka Čulo, USKOK je na Županijskom sudu u Osijeku podigao optužnicu zbog primanja mita i zlouporabe položaja i ovlasti.

Sva trojica su uhićeni u akciji "Pohlepa" na kojoj su s USKOK-om surađivali PNUSKOK, SOA, PU osječko-baranjska i Porezna uprava. Roškar se tereti da je primio mito od 200.000 kuna kako bi poslao jedan predmet kupoprodaje nekretnine u zastaru, a osoba koja mu je dala mito je dio isplatila u gotovini, a ostatak kroz građevinske radove na njegovoj obiteljskoj kući.

Roškara se također tereti da je 2007. godine trgovcu nekretninama pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od 309.342 kuna tako što nije donio rješenje o utvrđivanju porezne obveze. Dva su poreznika iz Osijeka optužena da su od direktora jedne tvrtke tijekom poreznog nadzora zatražili i dobili 10.000 eura mita. Grubišić je optužen i da je primio 400 eura i 3.500 kuna mita od direktora još jedne osječke tvrtke. USKOK je zatražio da se svim optuženima produlji pritvor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara