USKOK potvrdio da mu je dostavljen kazneni predmet protiv Hrvoja Petrača

URED za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) potvrdio je danas mu je nakon dovršene istrage, dostavljen kazneni predmet protiv Hrvoja Petrača i drugih zbog kažnjivih djela udruživanja za počinjenje kažnjivih djela i otmice Tomislava Zagorca, sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

Ured će u "zakonskom roku" odlučiti hoće li protiv osumnjičenika za otmicu Zagorčeva sina podignuti optužnicu ili će zatražiti dodatnu istragu, navodi USKOK.

U pisanu odgovoru Hini ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer ne navodi rok u kojem će donijeti tu odluku.

Istražni sudac zagrebačkoga Županijskog suda Zoran Luburić jučer je izvijestio da je zaključio istragu tog slučaja, u kojoj su ispitana 22 svjedoka.

Zbog otmice 17-godišnjeg sina generala Zagorca u pritvoru su od početka ožujka osumnjičenici Novica Petrač, Marinko Gošuljević Kinez (33), Siniša Ježovita (33), Stevo Smrček (29), Ivan Bastalić (51) i Darko Jaić (25).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim osumnjičenicima potkraj svibnja i u početku lipnja istječe pritvor.

Za navodnim organizatorom skupine, odbjeglim Ivanom Matekovićem, te njegovom braćom Nikolom i Liberom, raspisana je međunarodna tjeralica, kao i za Novičinim ocem Hrvojem Petračem, na kojeg je istraga proširena u početku travnja.

Odluku o proširenju istrage na Hrvoja Petrača donio je Vrhovni sud, koji je nakon žalbe na odluku istražnog suca da ne prihvati proširenje istrage utvrdio da je Petrač posredovanjem drugih osoba sudjelovao u otmici, ali ne i da se udružio u zločinačku organizaciju.

Petrač koji je prije govorio da je s generalom Zagorcem prijatelj te da mu je ponudio pomoć u prikupljanju novca za otkupninu, nakon pokretanja istrage je u bijegu, a stavljen je i na Interpolovu listu odbjeglih.

Zagorčev sin otet je 23. veljače u Zagrebu, a pušten je kad je njegov otac otmičarima platio 750 tisuća eura, odnosno polovicu otkupnine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara