Uskok traži istražni zatvor za sutkinju i stečajnog upravitelja

Uskok traži istražni zatvor za sutkinju i stečajnog upravitelja

Foto: Pixsell/Marko Lukunic

ZA STEČAJNOG upravitelja Peru Hrkaća i sutkinju Trgovačkog suda Vesnu Malenicu tužitelji traže istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi mogli uništiti dokaze ili utjecati na svjedoke, ali i zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, doznaje se u Uskoku.

Kako se doznaje uoči ročišta na kojem bi sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda Erna Dražančić trebala odlučiti o zahtjevu tužiteljstva, Uskok, osim za Hrkaća i Malenicu, traži istražni zatvor i za Hrkaćevu tajnicu Tatjanu Kušec te Miroslava Mitaka.

Zlouporaba položaja i ovlasti

Osumnjičeni Josip Debić je nakon ispitivanja u Uskoku pušten da se brani sa slobode, dok će o mogućem pritvaranju osumnjičenog poduzetnika Milana Lučića, kako se doznaje, Uskok odlučiti nakon što ga ispitaju po povratku iz Austrije.

Osim zbog zločinačkog udruživanja koje je navodno osmislio Hrkać, Uskok osumnjičene tereti i za zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i primanja mita. Tvrtke kojima je Hrkač bio stečajni upravitelj navodno su oštećene za 45,7 milijuna kuna.

Tužitelji tvrde da je Hrkač još 2008. povezao sutkinju, svoju tajnicu i osumnjičene direktore tvrtki kako bi iskoristio "društva u stečaju za financiranje osobnih potreba", a osumnjičeni su pritom navodno zaradili najmanje 27,5 milijuna kuna.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz korupciju u stečajnim postupcima, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: korupcija.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara