USKOK zbog remonta MIG-ova pokrenuo istragu protiv dvojice hrvatskih državljana

USKOK zbog remonta MIG-ova pokrenuo istragu protiv dvojice hrvatskih državljana

Foto: MORH

NA temelju kaznene prijave Ministarstva obrane, Glavnog stožera oružanih snaga i Službe vojne policije USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1957., 1960.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita.

"Osnovano se sumnja da je prvookrivljeni od 12. prosinca 2011. do kraja veljače 2016. godine, kao načelnik Odjela održavanja i remonta Zrakoplovno-tehničkog zavoda, Zapovjedništva za logistiku MORH-a, te kao voditelj Odjela za zrakoplovno-tehničke standarde Samostalne službe za vojni zračni promet MORH-a i kao stručna osoba član tehničkog Povjerenstva MORH-a zadužen za utvrđivanje tehničke sposobnosti izvršenja remonta borbenih aviona MiG-21 u remontnim zavodima potencijalnih izvršitelja, Povjerenstva MORH-a za analizu izvodivosti i isplativosti remonta te Povjerenstva MORH-a za stručno-tehničku potporu postupku remonta, od zastupnika dvaju inozemnih društava u više navrata zatražio novčanu nagradu kako bi zauzvrat, kao član povjerenstava MORH-a u čijem je radu sudjelovao, bez obzira na stvarnu tehničku sposobnost potencijalnih izvršitelja za obavljanje remonta aviona, osigurao pozitivno mišljenje i prednost u obavljanju posla kapitalnog remonta i nabavke dodatnih aviona MiG-21 onom potencijalnom izvršitelju koji pristane isplatiti mu zatraženi novčani iznos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zastupnici jednog od društava nisu prihvatili zahtjev prvookrivljenog da mu za pogodovanje prilikom odabira izvršitelja isplate određenu novčanu nagradu, dok je drugookrivljeni prihvatio zahtjev prvookrivljenog i obećao mu isplatu zatraženog novčanog iznosa ukoliko društvu čiji je zastupnik osigura dobivanje i izvršenje navedenog posla.

Nakon što je navedeni posao realiziran, prvookrivljeni je od drugookrivljenog u dva navrata tijekom siječnja i veljače 2016. godine preuzeo obećanu novčanu nagradu.

USKOK u koordinaciji s Vojnom policijom i PNUSKOK-om nastavlja provođenje kriminalističkog istraživanja", priopćili su iz USKOK-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara