Uskoro suđenje optuženima za zločin na Ovčari 1991. godine

SLUČSJEVI ratnih zločina procesuirat će se pred srbijanskim pravosuđem, a uskoro će početi suđenje optuženima u "slučaju Ovčara", ratnog zločina nad hrvatskim civilima 1991. godine u Vukovaru, najavio je u petak srbijanski ministar pravosuđa Vladan Batić.

Ministar Batić rekao je, nakon obilaska Okružnog suda u Pirotu, da je Srbija "sposobna procesuirati ratne zločine".

"Ma tko da je počinio zločine na prostoru bivše SFRJ i bez obzira gdje je to učinio, kako se zove i koje je nacionalnosti, za zločin mora odgovarati i odgovarat će", rekao je Batić, dodajući da se, jednako kao što se svijetu želi dokazati da je bilo zločina nad Srbima na Kosovu, "mora reći da su i pojedini pripadnici srpske nacionalnosti činili neke zločine nad drugima".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko osoba, kako je to objavljeno tijekom policijske akcije "Sablja", provedene nakon ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka ove godine, uhićeno je pod sumnjom da su izravni počinitelji ratnog zločina nad vukovarskim civilima 1991. godine, a potom je nedavno "slučaj Ovčara" od novosadskog Okružnog suda preuzeo specijalni tužitelj za ratne zločine u Beogradu.

(Hina) tta dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara