Usred bijela dana ispraznili cisternu za septičke jame u more: Fekalije zaplivale po Trsteniku

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: HR Foto (Boob)

SPLITSKA policija traga za osobama, koje su jučer ispraznile cisternu sa sadržajem septičkih jama u potok, koji vodi do jedne od najpoznatijih splitskih plaža na predjelu Trstenik! Da stvar bude gora, ekocid se zbio u po bijela dana!

Spasioci upozoravaju kupače da se ne kupaju

Dojavu o onečišćenju u potoku zaprimio je splitski Centar 112 u petak malo prije podneva. Izvijestili su nadležne službe i inspekcije. Ekipa Zavoda za javno zdravstvo uzela je uzorke za analizu, a prvi rezultati očekuju se u nedjelju. Do tada spasioci upozoravaju kupače o onečišćenju. Moglo se slobodno i bez toga budući da se cijelim prostorom širi intenzivan smrad. 

Htjeli uštedjeti?!

Cisterne su poduzetni privatnici znali isprazniti u kanalizaciju nasred ulice, no ovakvu bahatost i bešćutnost ne pamte ni najiskusniji splitski policajci. Inače, jedino mjesto u Splitu, gdje se cisterne sa sadržajem septičkih jama mogu prazniti, nalazi se na TTTS-u kod Stobreča. Uređeno je u sklopu projekta Eko-kaštelanski zaljev. No takvo zbrinjavanje košta, pa se netko jednostavno sjetio kako proći jeftino na račun drugih. Usred sezone! 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara