Usred koronakrize otvoren luksuzni Glamping Village u srcu Zagorja

Usred koronakrize otvoren luksuzni Glamping Village u srcu Zagorja
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

TERME TUHELJ u srijedu su otvorile "Glamping village", prvo kamp naselje s pet zvjezdica u kontinentalnoj Hrvatskoj u koje je uloženo tri milijuna eura, a na otvorenju su bili i hrvatski predsjednik Zoran Milanović te slovenski ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju Zdravko Počivalšek.

Projekt koji spaja glamur i kampiranje Terme Tuhelj su provodile s austrijskim partnerom Gebotsroitherom, tvrtkom s gotovo četrdesetogodišnjom tradicijom u kreiranju kamp odredišta najviše kvalitete.

Novi Glamping Village nudi 36 modernih mobilnih jedinica, wellness, whirlpool, saune i sobe za masažu te druge popratne sadržaje. 

"Jedne od najboljih u ovom dijelu Europe"

Predsjednik Milanović istaknuo je kako su Terme Tuhelj jedne od najboljih u ovom dijelu Europe, a ovaj kamp je "fini, mali, ali nipošto razmetljivi luksuz za ljude koji rade, zarađuju i koji se žele odmoriti".

Hrvatska je mala zemlja po broju stanovnika, ali je po broju turističkih dolazaka i noćenja na godišnjoj razini globalni gigant i preopterećena pa su zato ovakvi primjeri ulaganja pravi put, rekao je Milanović.

Prisjetivši se da su toplice otvorene 1982. i bile su najbolje u tadašnjoj Jugoslaviji. Iako su '90-tih počele 'šepati', došao je odličan investitor sa znanjem i korak po korak nastao je jedan mini klaster toplica u Tuhlju i kompleksa u Početrteku, koje su ponajbolje u južnom dijelu Europe, naglasio je predsjednik Milanović.

Vlasnik Termi Tuhelj su slovenske Terme Olimia iz Početrteka pa je na otvorenju bio i slovenski ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju Zdravko Počivalšek, koji je naglasio kako se radi o dobrom primjeru uspješne međudržavne suradnje.

Sve investicije su u ova vremena dobrodošle, posebno ako podrazumijevaju očuvanje radnih mjesta i otvaranje novih, rekao je. 

Resort u prirodi je dobra ponuda za post korona vrijeme u turizmu, rekao je Počivalšek, dodajući da Slovenija ne razmišlja o zatvaranju granica već i Slovenija i Hrvatska trebaju brinuti o zdravstvenoj situaciji.

Turizam je značajna gospodarska grana u Sloveniji, još više u Hrvatskoj, i odgovornim odnosom i ponašanjem omogućit ćemo da se turizam i dalje razvija, naglasio je Počivalšek. 

Napominjući kako se radi o sadržaju s pet zvjezdica, jedinom takvom u kontinentalnom dijelu Hrvatske, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar je poručio kako na takvim projektima treba graditi kontinentalni turizam.

"Ovo je ujedno poruka Ministarstvu turizma da moramo više ulagati u ovu vrstu turizma jer kontinentalni turizam ima puno veće mogućnosti nego podršku koju sada ima", rekao je Kolar.

"Znamo da smo na dobrom putu"

"Imamo jasne ciljeve, viziju i strategiju što potvrđuje i novi glamping resort, koji će uskoro, uvjeren sam, biti pun gostiju. Znamo da smo na dobrom putu, prošle godine ostvarili smo deset milijuna eura prihoda i 136 tisuća noćenja, gotovo trećinu u Krapinsko-zagorskoj županiji. Kontinuiranim ulaganjem iz godine u godinu podižemo ljestvicu kvalitete i odgovaramo na zahtjeve turističkog tržišta, pozitivno gledamo na budućnost i u ovim nesigurnim vremenima koja su nas usporila, ali nas nisu zaustavila u realizaciji naših planova", istaknuo je Vasja Čretnik, direktor Terma Tuhelj na svečanom otvorenju luksuznog Glamping Village u Termama Tuhelj.

Suvremeni glamping resort Terma Tuhelj sjajna je nadogradnja na kamp Vita, prvi kamp s pet zvjezdica u kontinentalnoj Hrvatskoj, otvoren prošlog ljeta. Svi sadržaji kampa, ali i atrakcije u Termama Tuhelj – od Svijeta sauna, preko bogate wellness ponude do Vodenog planeta s bazenima i adrenalinskim toboganima – na raspolaganju su gostima Glamping Villagea.

Glamurozno kampiranje, posljednjih godina globalan je trend i savršen odgovor na sve veću potrebu ljudi za povratkom prirodi, što je u ovom trenutku najbolji i najsigurniji način odmora. No, u ovoj priči iz Hrvatskog zagorja upravo je lokalno adut koji čini razliku. Naime, svaka kućica nosi ime poznatog zagorskog lokaliteta, kao i preporuke za znamenitosti koje u Krapinsko-zagorskoj županiji vrijedi posjetiti, a u Glamping Villageu servira se i – lokalni doručak u košarici. Doručak će se pripremati prema željama gosta, koji će svoju košaricu punu lokalnih i svježe uzgojenih namirnica svako jutro dobiti u svojoj kućici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara