Ustaška obilježja na humanitarnom koncertu "tri kuma" – Thompsona, Škore i Bulića

Ustaška obilježja na humanitarnom koncertu "tri kuma" – Thompsona, Škore i Bulića

U SUBOTU navečer u Škabrnji održan je humanitarni koncert, kojeg je organizirao župnik don Zdenko Dundović, za dovršetak gradnje mjesne crkve Svetog Ante, a glavni akteri bili su Thompson, Miroslav Škoro i Mate Bulić.

Na koncertu se okupilo oko 7000 ljudi, a cijena karte bila je 40 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iako je humanitarni koncert bio za izgradnju crkve, okupljenima nije smetala raskošna ustaška ikonografija. Oko koncertnog prostora prodavale su se majice i kape s ustaškim znakovljem, koje su nosili brojni mladi, a ispred pozornice se mahalo ogromnom crnom zastavom sa slovom U, piše Večernji list.

Župnik se od ustaške ikonografije ogradio, rekavši za Jutarnji list kako je njemu "najvažnije da se pjeva i veseli". A Thompson i "kumovi" nisu se poveli za publikom koja je počela pjevati "Juru i Bobana", već su nastavili pjevati svoje pjesme koje su elektrizirale atmosferu.

Naime, izvođači su nastojali izbjeći da ih se na bilo koji način poveže s ustaškom ikonografijom, no politika ih nije smetala, kao ni župnika Dundovića.

U završnici koncerta župnik je na pozornicu pozvao Dunju Gotovinu, suprugu Ante Gotovine, a njihovog sina, malog Antu, nosio je Ljubo Česić Rojs, na što je publika počela klicati ime Ante Gotovine.

Izvor fotografije: Jutarnji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara