Ustav: Bot uvjeren da će Nizozemci i Francuzi zaokružiti "da"

NIZOZEMSKI ministar vanjskih poslova Ben Bot u ponedjeljak je izjavio kako je uvjeren u to da će na referendumu o europskom ustavu koji će se uskoro održati u Nizozemskoj i Francuskoj, unatoč negativnim rezultatima ispitivanja javnog mišljenja u objema zemljama, prevagnuti odgovor "da".

"U ovome trenutku vlade naših obiju zemalja, francuske i nizozemske rade na korektnom informiranju stanovništva", rekao je Bot. "Mislim da će stanovnici naših zemalja, ako budu bolje upućeni, zaokružiti "da". Ljudi nisu glupi. Svi znaju što je ovdje u igri i glasovat će pozitivno", rekao je Bot po dolasku na sastanak s kolegama iz EU-a u Luxembourg.

Bot je umanjio vjerodostojnost rezultata dvaju istraživanja javnog mišljenja provedenih u posljednjih nekoliko dana u Nizozemskoj prema kojima će se protiv ustava izjasniti oko 52 do 58 stanovnika te zemlje. "Nije sigurno da ta istraživanja daju pravilnu sliku aktualne situacije, a postoje i dva ili tri istraživanja koja pokazuju suprotne rezultate", kazao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemci će na referendum o Europskom ustavu izaći 1. lipnja, tri dana nakon Francuza koji će to učiniti 29. svibnja.

(Hina) xmh ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara