Užas u Njemačkoj: 14 godina zatvora za majku koja je ubila najmanje četvero novorođenčadi

Užas u Njemačkoj: 14 godina zatvora za majku koja je ubila najmanje četvero novorođenčadi

Foto: 123rf

SUD U bavarskom gradu Coburgu osudio je u srijedu jednu majku na 14 godina zatvora zbog ubojstva četiri bebe iz nehaja, mjesecima nakon što su ostaci osmero beba pronađeni u njezinu domu.

Sudac je odbacio zahtjev optužbe koja je tražila da se 45-godišnja Andrea G. iz bavarskog mjesta Wallenfels osudi zbog ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Za ubojstvo mora postojati motiv niskih pobuda. No nije dokazano da je optužena djelovala iz niskih pobuda nego je svojim radnjama, između ostalog, htjela sačuvati obitelj", stoji u obrazloženju presude.

Andrei G., o kojoj mediji od otkrića slučaja krajem prošle godine pišu kao o majci osmero mrtvih beba, predbacuje se ubojstvo iz nehaja četvero novorođenčadi. Optužba se usredotočila na četvero novorođenčadi za koje se sa sigurnošću može reći da su bila na životu nakon rođenja, dok se navodi da se za drugih četvero to nije bilo moguće utvrditi.

Istodobno je od optužbi oslobođen suprug Johann, koji se branio tvrdnjama kako nije znao da je njegova supruga ubijala novorođenu djecu.

Do presude dolazi osam mjeseci nakon što su ostaci osmero novorođenčadi pronađeni zamotani u ručnik ili u plastičnoj vrećici. Leševe novorođenčadi optužena je skrivala po cijeloj kući, između ostalog i u nekorištenoj sauni, a otkrila ih je jedna od kćeri Johanna G. iz jednog od ranijih brakova. Ubojstva su se dogodila u vremenskom razdoblju od 2003. do 2013. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara