Uzbuna u Indiji zbog mogućeg prvog slučaja SARS-a

INDIJA, koja je do sada bila pošteđena problema vezanih uz atipičnu upalu pluća, pokušava u utorak na sve načine zaštititi svoje stanovništvo, nakon što se jedna Amerikanka našla pod sumnjom da je prva osoba koja je unijela smrtonosni virus u ovu mnogoljudnu zemlju.

U bolnicu u Bombayu u ponedjeljak je primljena žena za koju se sumnja da ima virus teške atipične upale pluća (SARS), od koje je do sada diljem svijeta umrlo 100 ljudi.

Indija, koja je do sada bila relativno mirna s obzirom da nije zabilježila niti jedan slučaj nositelja virusa, poduzela je mjere kontrole putnika na aerodromima, objavili su zdravstveni dužnosnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Svi nose maske, doktori, carinici, svi", rekao je doktor S.K.Singh, dužnosnik zdravstva u zračnoj luci Indira Gandhi u New Delhiju.

U Bombayu liječnici se bave ženom za koju se sumnja da je zaražena virusom, a koja je, prije nego li je ovoga mjeseca stigla u Indiju, putovala u Kinu, Tajland, Vijetnam i Kambodžu. Prema njihovim riječima, njezino se zdravstveno stanje popravlja, a temperatura joj je pala u odnosu na jučer.

Rezultati krvnih testova koji će pokazati nosi li žena virus SARS biti će poznati u srijedu.

Žena je putovala s prijateljem i sletjela je u Delhi pa potom produžila u Bombay. Vlasti pokušavaju ući u trag njezinu prijatelju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara