Uzela LSD i otišla plesati, zadnji SMS poslala je iz Češke: Što sve znamo o nestanku Anne Cecile?

Uzela LSD i otišla plesati, zadnji SMS poslala je iz Češke: Što sve znamo o nestanku Anne Cecile?

Foto: Facebook

PROŠLE su više od tri godine otkako je tada 23-godišnja Anne Cecile Pinell nestala na festivalu psihodelične glazbe Momento Demento kod Slunja. Slučaj je šokirao kako francusku, tako i hrvatsku javnost, a nakon što su prije tjedan dana u mjestu Tržić Tounjski pronađene ljudske kosti svi se pitaju radi li se o nestaloj djevojci i hoće li napokon biti razjašnjeno što se dogodilo u noći kada je nestala.

>> Kod Ogulina pronađen kostur, radi li se o mladoj Francuskinji koja je prije tri godine nestala na festivalu?

>> Otac nestale Francuskinje: Za nas nema sumnje, Anne Cecile je nađena


O njezinom nestanku pojavljivale su se brojne informacije, ali nikada nikakav konkretni trag. Istraga se temeljila većinom na izjavama svjedoka i prijatelja Anne Cecile.

Djevojka je nestala 21. srpnja 2014. godine na psihodeličnom festivalu Momento Demento pokraj Slunja, kada se rano ujutro udaljila iz kampa odlazeći u šetnju, nakon čega joj se gubi trag. "Djelovala je malo čudno, ali i ostale dane znala je ići prošetati pa mi to nije bilo ništa neobično", ispričala je tada njezina prijateljica medijima. Posljednji je put viđena kraj spomenika žrtvama II. svjetskog rata u Tržiću Tounjskom.Bila je visoka oko 168 cm, slabije tjelesne građe (težine manje od 50 kg), kovrčave svijetlosmeđe kose, velikih zelenih očiju. Imala je piercing na nosu, crnu naušnicu na lijevom uhu, tetovažu u obliku molekule na desnom boku, a zbog poteškoća sa sluhom na oba uha nosila je slušni aparatić.

Uzela LSD i otišla plesati

Nestanak Anne Cecile izazvao je veliku pozornost francuskih medija. List Le Parisien tako je nakon nestanka izvijestio kako je moguće da se radi o otmici. Policijski izvor francuskim novinarima tada je kazao kako je moguće da je Anne Cecile na festivalu upoznala osobu koja ju je otela ili joj drugačije naškodila. Ta nagađanja nikada nisu potvrđena.Tada je pokrenuta i velika potraga u kojoj su sudjelovali ronioci, policija, HGSS-ovci, lokalni lovci i drugi volonteri. Pretraženo je korito Mrežnice, kao i područje uz obalu rijeke i okolne šume. Pronađen je tek njezin kamper, koji Anne Cecile ne zna voziti, već su ga vozili prijatelji s kojima je došla u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istražitelji su od prijatelja doznali da je Anne Cecile prije nestanka uzela psihodeličnu drogu LSD i otišla na plesni podij. Plesala je cijelu noć, a ujutro je prijateljici rekla da ide u šetnju, nakon čega više nije viđena. "Annine prijatelje bi trebalo biti sram. A svim mladima koji posjećuju ovakve festivale želimo poručiti da se klone droga koje bi ih mogle oslabiti jer nikad ne znaju tko ih vreba", poručili su tada roditelji nestale djevojke u razgovoru za France 3.Pronađene njezine stvari

Djevojka je nestala zadnjeg dana festivala. Tijekom potrage su u napuštenoj kućici u blizini spomenika kod kojeg je posljednji put viđena pronađene njezina torbica i bočica vode te mobitel i novčanik. Novčanik je bio prazan.

Njezini roditelji ubrzo su stigli u Hrvatsku kako bi i sami pokušali doznati što se dogodilo s njihovom kćeri, ali i napravili pritisak na policiju da intenzivira potragu i riješi slučaj. Pridružili su im se i prijatelji Anne Cecile te su zajedno pokrenuli veliku kampanju i potragu u više gradova diljem Hrvatske.Posljednji put roditeljima se javila iz Češke

23-godišnjakinja se roditeljima posljednji put javila 18. srpnja i to iz Češke, koju je s prijateljicom Roxane posjetila prije dolaska u Hrvatsku.

"Helloooo iz Češke Republike!! Idemo prema Beču u Austriji, za dva dana je festival!", napisala je Anne Cecile roditeljima tri dana prije nestanka.

Kostur pronađen na minski sumnjivom području

Kostur za koji se sumnja da pripada nestaloj djevojci pronađen je u Tržiću Tounjskom koji je kilometar i pol udaljen od Tržića Primišljanskog, gdje se ljeti tradicionalno održava festival psihodelične glazbe Momento Demento, a na kojem je 2014. bila Francuskinja.

Pročelnik HGSS-ove Komisije za tehnike spašavanja i školovanje kadrova Dubravko Butala rekao je da su pretraživanja zaista bila sveobuhvatna, ali da je prostor na kojem je ovo tijelo pronađeno na kartama HGSS-a tada bilo obilježeno kao minski sumnjiv prostor, o čemu imaju dokumente i karte Hrvatskog centra za razminiranje.

"Mi još sada ne znamo o kome je riječ, je li to doista tijelo Francuskinje za kojom smo tragali, ali mogu reći da tražeći nju nismo dozvoljavali da se ulazi u minski sumnjivi teren jer za neizvjestan ishod pretrage nisam dozvolio da se riskiraju životi naših ljudi. Tamo gdje su postojale table o minskoj opasnosti mi nismo ulazili, ali smo imali pretragu iz zraka, helikopterom", rekao je Butala.

Nestala Anne-Cecile by Index.hr on Scribd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara