Gadafi pokopan na tajnoj lokaciji u pustinji

Gadafi pokopan na tajnoj lokaciji u pustinji

Foto: AFP

IZVOR iz libijskog Prijelaznog nacionalnog vijeća je kazao da je Moamer Gadafi u zoru pokopan na tajnoj lokaciji u pustinji, piše Al Jazeera. 

Tijela Moamera Gadafija, njegovog sina Mutasima i bivšeg suradnika jutros su izvađena iz hladnjače u Misrati.

Vojno vijeće Misrate je objavilo da je na Gadafijevom pogrebu bilo nekoliko rođaka i dužnosnika. U napisanoj poruci pročitanoj AP-u, glasnogovornik Ibrahim Beitalmal je kazao da je Gadafi pokopan po islamskim običajima u 5 sati, piše Al Arabyja. Molitve nad tijelom bivšeg diktatora Libije pročitali su članovi njegova plemena.

Gadafi je pokopan na tajnoj lokaciji zato što su nove libijske vlasti strahovale da će njegov grob postati svetište za lojaliste ili mjesto za iskazivanje mržnje za one koji su se protivili njegovom režimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedoci su još jučer navečer potvrdili da su tijela trojca izvađena iz hladnjače u Misrati. Čuvar hladnjače je Al Jazeeri kazao da je "njihov posao završio". "Vojno vijeće Misrate je odvezlo Gadafijevo tijelo na nepoznatu lokaciju", kazao je sinoć čuvar Salem al Mohandes. AP je izvijestio kako je njihov tim vidio tri vozila da napuštaju hladnjaču jučer navečer, a potom tijela više nije bilo na tome mjestu.

Uskoro opširnije...

Zatvorili hladnjaču za javnost

Dok su nove libijske vlasti raspravljale o sudbini tijela Moamera Gadafija, tijelo je bilo izloženo javnosti. Zbog kritika da nehumano postupaju s tijelom, jučer su zatvorili hladnjaču za javnost.

Zbog načina na koji je ubijen Gadafi, Nacionalno prijelazno vijeće trpi mnoge kritike jer se pretpostavlja da je uhvaćen živ i ubijen dok je već bio zarobljenik. NTC je tvrdio kako je ubijen u borbi Gadafijevih pristaša i pobunjenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara