UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Neonacisti u Charlottesvilleu brutalno pretukli mladog Afroamerikanca

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Neonacisti u Charlottesvilleu brutalno pretukli mladog Afroamerikanca
Screenshot: Deandre Harris/GoFundMe
 
NEONACISTI su u subotnjem napadu u Charlottesvilleu brutalno pretukli mladog Afroamerikanca Deandrea Harrisa, javljaju svjetski mediji.
 
Harris (20) je preko web stranice GoFundMe već uspio skupiti 118 000 dolara za medicinske troškove zbog posljedica napada. Na internetu su objavljene šokantne snimke i fotografije koje prikazuju skupinu bijelaca koja tuče Harrisa metalnim šipkama i teške ozljede koje je mladić pretrpio.
 
 
Harris je završio u bolnici prekriven krvlju, s potresom mozga, slomljenim zapešćem, dubokim ranama na glavi i posjekotinama po tijelu. Do napada je došlo u garaži pokraj policijske postaje u Charlottesvilleu.
 
"Drago mi je što sam ostao živ i mogu o ovome govoriti. Mislim da je zaista ludo dopustiti klanovcima da dolaze ovamo i prosvjeduju. Kako možete očekivati da će KKK doći u vaš grad i neće biti nasilni?", izjavio je Harris.
 
Mladić je zaposlen kao asistent u posebnom programu u srednjoj školi u Charlottesvilleu. Na stranici GoFundMe je napisao:
 
"Naganjali su me i tukli metalnim šipkama. Neprestano su me udarali. Svaki put kad sam pokušao ustati, srušili bi me na tlo. Da nije bilo mojih prijatelja, ubili bi me". Dodao je da mu policija nije pomogla.
 
"Imao sam potres mozga, lom zapešća i dobio sam osam šavova na glavi. Imam posjekotine po glavi, ogrebotine na koljenima i laktovima te odlomljen zub. Toliko sam blagoslovljen što sam ostao 
živ te mogu pokazati svijetu da je i rasizam još uvijek itekako živ". 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara