UZNEMIRUJUĆE Netko je kod Slavonskog Broda zapalio 6 štenaca. Dva su umrla

UZNEMIRUJUĆE  Netko je kod Slavonskog Broda zapalio 6 štenaca. Dva su umrla
Foto: Udruga Indigo

NA Facebook stranici udruge Indigo koja se bavi spašavanjem i udomljavanjem napuštenih životinja, pojavio se mučan poziv u pomoć. Naime, 10. lipnja objavili su kako je nađena kujica sa štencima koji su bili poliveni benzinom i zapaljeni te da je za njih potreban hitan privremen smještaj.

UPOZORAVAMO DA SU FOTOGRAFIJE UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA

“Poliveni su BENZINOM i ZAPALJENI. Dva štenca nisu preživjela....Nažalost, vatra ih je zahvatila! Ostala četiri štenca i kujica su u opasnosti i HITNO trebamo PRIVREMENI smještaj. DOLAZE u srijedu u Zagreb“, napisali su iz udruge Indigo.

Začula je lavež i osjetila smrad dima

Naime, u subotu je Brođanka pronašla napuštenu pseću obitelj, piše Telegram. Na putu prema poslu, začula je lavež i osjetila smrad dima. Tada je primijetila kujicu sa štencima i uočila kako je netko zalio malene psiće benzinom i zapalio ih. Pored njih je ležala njihova majka i očajnički lajala, očito dozivajući u pomoć.

Kako javlja Telegram, Brođanka je uspjela štence izvući iz vatre, no dvoje psića je nažalost uginulo.

“Štenci nisu bili stariji od pet dana. Sad se još hrane majčinim mlijekom pa ih nećemo razdvajati iduća dva mjeseca, tako da im trenutno tražimo privremeni smještaj”, rekla je Jasenka Pavić iz udruge Indigo za Telegram. Štenci će biti čipirani i cijepljeni, a nakon što ojačaju pokušat će im se pronaći stalni udomitelji.

Ipak neka dobra vijest

Jučer je udruga Indigo objavila ohrabrujuću vijest. Naime, pojavila se osoba (ili osobe) velikog srca koji su odlučili privremeno udomiti kujicu sa štencima.

UPOZORAVAMO DA SU FOTOGRAFIJE UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA

Najavili su kako će uskoro na Facebook stranici obavijestiti o stanju majke i psića.

Kazne do 30.000 kuna

Iz udruge za pravnu zaštitu životinja Animalex poručuju kako se radi o višestrukom kršenju zakona, piše Telegram.

“U ovom slučaju ne radi se samo o kaznenom djelu ubojstva i mučenja životinja prema Kaznenom zakonu, već i o napuštanju životinja, prema Zakonu o zaštiti životinja. Kao prekršaj to je kažnjivo s novčanom kaznom od 15.000 do 30.000 kuna”, upozorava Iris Ban-Krošelj iz Animalexa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara