UZNEMIRUJUĆE Policajac službenim pištoljem ubio psa kod Vukovara

UZNEMIRUJUĆE Policajac službenim pištoljem ubio psa kod Vukovara
Foto: Facebook, Davor Javorovic/PIXSELL (ilustracija)

POLICAJAC je kod Vukovara u nedjelju popodne ubio psa. 

Policajac je izvan dužnosti šetao sa svojim psom kada je iz dvorišta istrčao Rex, pas jedne obitelji u Borovu selu. Pas se sukobio s policajčevim psom Zakom. 

Policajac je potom izvadio službeni pištolj i dvaput u tijelo ustrijelio Rexa koji je petnaestak minuta poslije toga uginuo u dvorištu u koje se povukao nakon što je ranjen. 

Upozoravamo da su fotografije uznemirujuće!

Od obitelji čiji je bio ubijeni pas, moglo se čuti da je policajac bez upozorenja ubio njihovog psa te da ni jedan, ni drugi pas nisu imali brnjicu, no policija tvrdi da je policajac samo branio svog psa i da je sve po zakonu.

"Policajac nije mogao spriječiti napade psa pa je upotrebio službeno oružje koje smije imati"

"Potvrđujemo događaj koji se dogodio u nedjelju, 10.veljače u Borovu. Naime, pas bez nadzora je na ulici napao drugog psa koji je bio na povodcu. Obzirom da vlasnik psa, koji je bio na povodcu, nije mogao spriječiti napade psa koji je bio bez nadzora uporabio je sredstvo prisile (vatreno oružje). Kako se radi o policijskom službeniku, koji je uporabio službeno oružje, (a koje po zakonu može imati kod sebe i izvan radnog vremena) u inspiciranje događaja su se uključili i policijski službenici za zakonitost postupanja, koji su ocijenili uporabu vatrenog oružja opravdanom i na zakonu utemeljenom.

O samom događaju obaviješteno je državno odvjetništvo", poručili su iz policije za Index.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara