UZNEMIRUJUĆE Političar AfD-a pretučen palicama, zadobio teške ozljede glave

UZNEMIRUJUĆE Političar AfD-a pretučen palicama, zadobio teške ozljede glave
Foto: AFD

ZASTUPNIK AfD-a u Bundestagu i predsjednik organizacije ove ekstremno desne stranke u Bremenu, Frank Magnitz, brutalno je napadnut na ulici kasno u ponedjeljak poslijepodne. Magnitz se vraćao doma nakon što je bio na novogodišnjem prijemu lokalnog lista Weser Kurier kada su ga u blizini bremenskog Geotheplatza iznenada presrela trojica maskiranih muškaraca i nemilosrdno istukla drvenim palicama.

66-godišnji Magnitz je brzo prevezen u bolnicu, a liječnici su ustanovili da je pretrpio ozbiljne povrede, naročito u području glave. AfD je na svom Facebooku objavio i uznemirujuću fotografiju Magnitza u bolnici na kojoj se vidi duboka rana na njegovoj glavi, te njegovo od udaraca nateklo i krvavo lice. Na fotografiji je Magnitz navodno u nesvijesti.

Niz napada na ured AfD-a u Bremenu

AfD je u priopćenju oštro osudio ovaj napad, nazivajući ga pokušajem ubojstva. Osudama napada pridružili su se i političari iz drugih stranaka poput Zelenih i SPD-a. 

Policija je odmah pokrenula istragu i pozvala sve građane koji su svjedočili napadu da im se jave. Kvalificirali su brutalni napad na Magnitza kao “politički motiviran”. Lokalni mediji pak pišu da je ured AfD-a u Bremenu proteklih mjeseci bio više puta izložen napadima; nepoznati počinitelji su im razbili izlog i na fasadi napisali “Fuck AfD”.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara