Užurbani radovi na splitskoj obilaznici

U SKLOPU proslave zaštitnika Splita sv. Duje, 7. svibnja, glavni direktor Hrvatskih cesta (HC) Vladimir Bizjak danas je otvorio radove na važnom gradskom komunalnom projektu u okviru Lovrinačke petlje.

Ministar pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić potom je otvorio i predao građanima na korištenje nadvožnjak Sirobuja.

"Nakon 18 godina ozbiljno se krenulo u rješavanje treće faze splitske obilaznice, što Split kao drugi po veličini grad u Hrvatskoj i zaslužuje. Ovim smjerom svakodnevno prolazi 20 tisuća vozila, a u sezoni još više", kazao je ministar Žuvanić.

Nadvožnjak Sirobuja dug je 122 metra, zajedno s čvorom Kamen i pristupnim cestama vrijedan je 28,4 milijuna kuna, a njegovim današnjim puštanjem u promet značajno će se rasteretiti splitska obilaznica.

Izvođač radova na nadvožnjaku bila su splitska građevinska poduzeća "Konstruktor", "Poduzeće za ceste" i "Cestar", a oni su danas počeli i radove na dijelu Lovrinačke petlje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu treće faze splitske obilaznice, kazao je Bizjak, slijede radovi na raspletu Lovrinačkog čvora, a taj posao vrijedan je 48 milijuna kuna i bit će gotov za devet mjeseci.

U ovu posljednju treću fazu izgradnje splitske obilaznice do sada je uloženo ukupno 260 milijuna kuna, a za njen dovršetak potrebno je još 110 milijuna kuna, rekao je direktor HC-a Bizjak.

Najavio je da će splitska obilaznica u cijelosti, uključujući i posljednji dio do Žrnovnice, biti završena prije planiranog roka, odnosno do lipnja iduće godine.

(Hina) merc sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara