V. Bebić protiv tolikih mjera sigurnosti u pripremama za Papin dolazak

PREDSJEDNIK Trećeg hrvatskog bloka Vladimir Bebić na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci izrazio protivljenje razini mjera sigurnosti koje se provode u Rijeci u pripremama tog posjeta rekavši da "ako bi Riječani živjeli u Rimu, Papa ne bi ni izlazio iz svoje rezidencije".

Ustvrdio da je 3. pohod pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj "vrsta grižnje savjesti jer je, priznavajući Hrvatsku, posredno i neposredno sudjelovao u razbijanju slavenskog korupusa", a prije nego je postao papa bio je Poljak i Slaven".

Bebić je kazao da će papin pohod "Hrvatsku stajati dvije milijarde kuna", a na novinarsko pitanje odakle taj podatak, rekao da je to čuo na nekom od elektroničkih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po njemu, svojim prvim pohodom Hrvatskoj papa je, kako je rekao, "amnestirao Tuđmana i njegovu vlast s elementima fašizma", drugim je "amnestirao sve što se dogodilo u BiH", a trećim će pohodom "amnestirati Račana jer je Vatikan otkrio da njega može držati kao

vazala".

Bebić je zamjerio Račanu što je, kako je rekao, "dopustio Crkvi da uđe u državni proračun", primijetivši da je to neprihvatljivo u laičkoj zemlji, te što omogućuje povrat Crkvene imovine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara